torsdag 31. mai 2012

PARGA,DEL II

Nok noen blomsterbilder fra denne sjarmerende plassen:
Bogenvilla, kommer i mange farger. Denne sees over hele Hellas og blomstrer konstant gjennom hele sommeren. ØNSKER MEG!. Vet jo samtidig at det vil nok by på flere utfordringer å få den helskinnet gjennom vinteren her hjemme hos oss. Kanskje noen av dere har gode erfaringer?



Dette må vel være en type petunia! Dere må gjerne korrigere meg!


onsdag 30. mai 2012

PARGA, HELLAS

Fra en flott ferietur har jeg lyst til å presentere noen virkelig fargerrike og frodige blomster. Det er jo litt kaldt hjemme om dagen, derfor kan man jo både lengte og ønske seg. I tillegg er begge deler gratis! Tenk å hatt mulighet til så stor grad av frodighet. Tror jeg hadde gått fullstendig av skaftet ! Jeg hadde tilgang til litt blomsterinformasjon på svensk under turen,men for en utålmodig person ble dette mer enn litt vanskelig.
Den nederste vakre klokken er ihvertfall Engletrompet. Disse kan man få til hjemme ved å la de overvintre inne under gode forhold.



lørdag 26. mai 2012

ALLIUM

Disse høyreiste, langstilkede blomsterkulene synes jeg er utrolig vakre. I min hage har jeg både "Aflatunense",
"Albopilosum", "Bulgaricum" og "Gladiator". I disse dager blomstrer førstnevnte som kan bli mellom 80-120 cm høy. Stilkene er harde og faste og brekker sjelden tross vinden vi kan ha her ved sjøen. Jeg sår ikke disse, men har plantet de som løk på høsten.



Det som kan være et lite minus ved Allium er at bladverket allerede er i ferd med å visne ned når blomstene står på sitt beste. En fin måte å løse dette på er selvfølgelig å beplante rundt løkene for å skjule bladverket. Har erfaring med at minst 5 stk av hver løk er et minimum i en samplanting.



Begge disse bildene er tatt i dag for å vise at bladene er iferd med å visne ned. Jeg vet at mange anbefaler å plante løkene bak lave vintergrønne hekker, som buksbom og barlind. Selv har jeg valgt (eller valgte) og samplante med Moskuskattost, "Alba" fordi jeg ønsket et mykere og mer romantisk uttrykk til de høyreiste 
Alliumene. Desverre har ikke Albaen klart vinteren (har samboer srøytet med Roundup tro?) Hmmmm.
Nå har ihvertfall mitt minste bed 5 stk flotte Allium, men det ser litt stusselig ut og hvor er resten?


fredag 25. mai 2012

PELARGONIAER

Det har da begynt å vokse og gro. Her "Bulls Eye",Light pink fra Sørgårdens Pelargoner




Neste lille søte er fra Hagemo planter, "Honeywood Suzanne". Denne er både opprettvoksende og småvokst, men desto mer sjarmerende. Svak ferskenfarget med halvfylte blomster. Her gjaldt det virkelig å holde kameraet stødig.


Har luket og tatt kantene i hagen i dag. Vi er jo så utrolig heldige med været her på Østlandet. Håper også dere i Nord snart får kjenne på sommervarmen.
Ønsker dere alle en blomstrende Pinse ;-)

onsdag 23. mai 2012

KVELDSKOS

Min yndlings-blomsterbutikk skal desverre legges ned. Jeg har kjøpt masse jernpotteholdere som jeg for engangs skyld har hengt på innsiden av terrassen. Da har vi jo alltid glede av de når vi er ute. Hagen i seg selv bør jo være glede nok for naboene mener jeg. Vi har grillet og kost oss ute i kveld i fantastisk temp. Nå er klokken snart 2400 og temp på 17 gr. Vi mennesker burde hatt så mye energi at vi kunne vært våkne alle disse vakre døgnene. Her et bilde fra kvelden:




Mitt epletre er stadig til beskuelse (SÅ LENGE DET VARER)- Det gjelder å nyte det hele i fulle drag ;)


mandag 21. mai 2012

EPLETREBLOMSTRING

Ikke så mange som liker å skjevklippe treet sitt på denne måten kanskje, men jeg har valgt å la en av de tykkeste grenene gå som en espalier over til terrassen  som er inngangen til hagen. Hva epler angår så får treet ca 10-15 stk store kålerabier vær høst. Ett eple kan fort bli middag til en hel familie ;-). Blomstringen er ihvertfall vakker ! Nå er det ut i hagen for å stusle og stelle. Håper flere har mulighet til å nyte av det fine været nå!

fredag 18. mai 2012

BRYLLUPSHILSEN

Med Løytnantshjerte i rød blomst ønsker vi svigerinne og svoger tillykke med morgendagen. Vi gleder oss :)



torsdag 17. mai 2012

FORTSATT EN RIKTIG GOD 17.

alle sammen. Dagen er vel unnagjort for de fleste, og håper dere der ute har hatt en fin dag så langt. Vi har kost oss med små og store i vår familien  og kvelden blir stille og rolig i "heimen" .


tirsdag 15. mai 2012

BARE NESTEN BLÅST BORT

Har vært et par strie dager nå med tanke på vinden. Her har jeg forsøkt å redde det jeg kan, men desverre har mye gått tapt. Potter som er hengt opp i ståltråd har blåst ned fra veggen, erteblomstene har blåst bort, men man skal vel ikke miste motet. I min lille lune krok på en av terrassene har endeveggen  fastmontert seilduk, eller den hadde fastmontert seilduk . Den ble midlertidig borte, men er nå på plass igjen.
Vil bare ta med et bilde fra de tyngste krukkene bak huset med Hosta og Calamagrostis "Overdam"(gress i vakker grønntone med innslag av dyp rødt) som greide seg kjempebra i vinden. Krukkene veier bare 50kg stk.
 Mottoet her  i sterk kuling bør være: Lås inn alt som veier under 50kg ;-) i tide.

lørdag 12. mai 2012

LITT AV HVERT ;0)

For en flott dag til ulike gjøremål i hagen. Håper mine erteblomster blir suksess etterhvert! Jeg skal ihvertfall ikke gi meg lett, nei! Som støttepinner har jeg brukt av hekken vår, Sibir Kornell. Kanskje de også skyter skudd til stiklinger? Trenger nemlig en tettere hekk.Nå er forøvrig en av bøkene om pil bestilt. Kunne svært gjerne tenke meg en liten "flettehage". Drømmer er vel alltid lov, håper jeg!


Ellers har mine urter flyttet ut i dag: Sitronmelisse, Gressløk, Selleripersille, Oregano og Ruccola. Kjøpte de som tidligere beskrevet på hagemessa. De har nok ikke likt seg spesielt godt inne-slappe som de er, men jeg skal ikke gi opp. Forøvrig, min hagevenn Spike har bare flyttet ut på dagtid :-)


Så har vi denne alltid så herlige, Mårbacka. Denne heter "Tant Hanna" og er fra Sørgårdens Pelargoner.


Riktig blomstrende lørdags kveld til alle!

fredag 11. mai 2012

KOSEKVELD


Regneværet i dag gjorde sitt til at det ble litt ompotting av noen av mine pelargoniaer: "Sweat Mimosa", "Lord Bute", "Rocky Mountain" og"Mona Lisa". Har pottet om i en olivenoljekanne jeg har stukket hull i bunnen på. De andre pottene er tomme blikkbokser jeg har ikledd servietter, decopagelim og lakk. Er glad i de syrlige grønnfargene som jeg også synes passer bra til bladverket på de  lysbladete pelargoniaene.


Igår kveld hadde jeg min hyggestund med kaffekoppen i min kosekrok på en en av våre terrasser. Der har vi en delvis innglassert del på 10kvm  som også består av to vegger med seilduksstoff. Her er det godt og sitte og kikke på plantene. Riktignok er det mye maleutstyr der nå mens vi venter på opptørking og ny beising. Allikevel kan jeg aldri fri meg for å gjøre det hyggelig der inne. Et par levende lys og kvelden blir vakker :0).
En riktig god helg ønskes dere der ute!

torsdag 10. mai 2012

RHODODENDRON



Jeg har 4 stk "Cunninghams White i mitt surjordsbed. Pleier hvert år å tilføre litt "topping" med Rhododendronjord og ett lag med bark. Gartneren synes det måtte være like greit med Weibulls rhododendrongjødsel i stedet for enda en sekk spesialjord. Flott synes nå jeg for disse jordsekkene er jo så tunge. Det har vært en umåtelig lang regnfull dag i dag. Passer så dårlig når beiseplanen for dagen var klar. Jeg skulle så gjerne kjøpt meg litt tålmodighet hvis det lot seg gjøre!


mandag 7. mai 2012

KRISE!!!

                     
                                      Tror ikke jeg skal si no`mer akkurat nå ;0(

søndag 6. mai 2012

Å SÅ PÅ ANNENMANNS EIENDOM


Det er vel ikke så vanlig.Som regel har man jo mer enn nok med egen eiendom, men dette var vi nødt til. Har hatt gravearbeider som medførte at vi måtte rette opp litt hos naboen. Deretter ble det mange timer med terrassebeising. PUUUH ! Da er det godt å komme inn til sofaen sin. Noen pelargoniaer fikk også litt ny jord.





lørdag 5. mai 2012

TO STAUDER MAN LYKKES MED.....

...står det ihvertall skrevet i min staudebok. Derfor gikk jeg nå til anskaffelse av Stormarikåpe (Alchemilla mollis) og høstfloks (Phlox paniculata).
Stormarikåpe har dekorative gulgrønne blader og blomster. Er glad i den friske fargen og håper på et lyst innslag i hagen. Den blomstrer i juni-august og liker seg både i sol og skygge, på våte og tørre steder.  Den blir 20-35 cm.høy og skal greie seg over store deler av landet. Høstfloksen  er kanskje en av sensommerens sterkeste fargeklatter. Jeg har kjøpt mine i hvitt. Blomstrer i juli-sept.og min variant "Danielle" blir ca.50 cm.høy. Floks har en tendens til å få en rekke skavanker, desverre. Blir det tørre somrer melder melduggen seg fort. Fikk et godt gartnerråd og det var å forebygge sykdommer med en dusj Bayer Gardens rosespray. Da får vi se om resultatet blir bra.Her ihvertall de nyplantede:




fredag 4. mai 2012

URTER


Kjøpte både oregano, basilikum, selleripersille og rucola på Hagemessa 26/4. Her ser dere resultatet 14 dager etter som ikke er særlig sprekt. De blir fort slappe og slitne inne selvom de har mye lys, opplever jeg. Gartneren tipset meg om at basilikum aldri skal ut under 15 varme grader.På tross av dette flytter jeg de nå ut i mitt nye terrassedrivhus og håper på bedre vekst bare det blir varmere i været. Det er jo trist å se at de sturer inne. Til neste år skal jeg love meg selv at jeg ikke kjøper disse små grønne før jeg kan plante de rett ut i store potter. Det er jo så utrolig lett å la seg friste!

torsdag 3. mai 2012

MIN TROFASTE HAGEVENN

Lille Spike, er alltid med meg i hagen og graver (ikke alltid på riktig plass riktignok), men kos å ha han rundt seg. Han elsker å tulle seg inn i tepper og dyner og på ettermiddagen i dag var det godt med en "rest".