fredag 7. desember 2012

"NAM-NAM"

Dagens godis er kokosboller.
Noe av det beste jeg vet.
Søtt og godt selvfølgelig,men må
innrømme jeg ble glad da jeg leste at man kan spise 
hele 7 (JA-7)kokosboller på ett wienerbrød kalorimessig.


Det ble hele 70 stk på mine brett, men siden jeg lager mine relativt små,
så kan jeg kose meg med hele 14 stk mens andre tar et 
ja,wienerbrød i jula.
HA-HA
Jeg lar de forresten stå en times tid kaldt før jeg dypper
de i sjokolade og kokos.
 Superfine å fryse.
Om noen vil ha min gode oppskrift, så er det bare å ta kontakt.

Det ble også tid til sandnøtter i dag
noe gutta i huset her er veldig glade i.
En prøvesmakeboks med kanskje 20 stk
ble borte på en time.
Jeg har gitt uttrykkelig beskjed om at jeg ikke baker
flere runder av samme slag.
Her i huset er det viktig å merke de kaker som skal spises 
på Julaften,
ellers kan man jo risikere å finne bare tomme bokser
når kaffebordet skal dekkes.


Det blir fort flere adventskranser i førjula på meg
Synes jeg hadde så mye fint i kassene mine som jeg 
hadde samlet.
Her har jeg brukt (hva heter nå dette?)
kvistkapp 
med nummer på lysene.

Litt hampetau kommer også godt med - alltid!

Forresten, da jeg våknet i morges så var jeg fast bestemt
på at klokka var ca.7,
men, tenk.....bare 3 (uff)
Det er slitsomt å ha et par sånne netter i uka.
Hva gjør jeg da?
Jo, blogger .
Nå er jeg kanskje den første som er ute med helgehilsen
til alle dere som kikker innom meg.
Utrolig hyggelig med kommentarer og mange
positive tilbakemeldinger.
Det er spesielt artig med blogg i førjula
for det er så mye artig og kreativt å kikke på
ute hos dere.
DA HÅPER JEG DERE FÅR EN FIN-FIN HELG
med varme og glede i heimen!

Dette er mitt bidrag til Vivis Helgegleder
Ta en titt på siden hennes for å finne flere bidrag.




11 kommentarer:

  1. Ahh, lekre kaker :) Det er sikkert flere enn mag som ønsker meg oppskrifta på kokosbollene. Kanskje poste den her?
    Ha ei nydelig helg.

    SvarSlett
  2. Så flink som du er som baker egne kokosboller. Det er kjempe godt, og jammen skal jeg unne meg noen ekstra nå ;)

    Kos deg videre med julebaksten. Klem Vivi

    SvarSlett
  3. Jeg kunne også gjerne tenke meg oppskriften på kokosbollene dine. Mistenker at de er kjempegode.
    Ha en fin helg!

    SvarSlett
  4. Her kommer oppskriften:
    8 plater gelatin
    1 dl.kokende vann
    2 dl.kaldt vann
    500g.sukker
    2ts.vaniljesukker
    150gr.kokesjokolade
    100g.delfiafett
    2poser kokos

    Kok vann og sukker i 12 minutter og avkjøl
    Legg gelatinen i kaldt vann i 10min. Kryst vannet ut av gelatinen og løs opp i 1dl kokende vann. Avkjøl litt.
    Visp sukker laken,gelatinen og vaniljesukker godt og lenge til en luftig stiv krem. Min mikser står på i ca 12minutter.
    I stedet for å fylle massen i sprøytepose som jeg ofte synes blir mye gris, fyller jeg massen i to store fryseposer og knyter de igjen på toppen og klipper et passe hull i et av hjørnene og sprøyter ut topper på papirkledde stekebrett. Ha endel kokos på brettene først, så slipper bollene lettere.
    La bollene stå kaldt en times tid før de rulles i smeltet sjokolade (smeltes med delfiafettet) og deretter ruller jeg de på en asjett med kokos.
    Settes kaldt for å stivne godt før de legges i fryser eller boks.
    De kommer sikkert ikke til å gå ut på dato:-)


    SvarSlett
  5. Så herlig julebakst du lagar....skjønnar godt at det er mange som vil prøvesmake.
    Så artig å bruke kvistkapp til nummerskilt på lysa...supert.
    God helg til deg.

    SvarSlett
  6. Det ser kjempe godt ut og gleder meg til å smake, må ikke la guttene spise opp alt da!
    Regner med at jeg kanskje får en liten boks med julekaker jeg kan ha i leiligheten:):):)
    Hilsen din snille datter:)

    SvarSlett
  7. Så duktig du är då, har själv inte bakat en grej, ska göra nåt idag har jag bestämt.
    det är så fint med naturens gåvor i vårt pynt tycker jag.
    Ha nu en helt underbar andra advent och somna inte där du sitter.
    Kram meta

    SvarSlett
  8. Dette ser utrolig godt ut, og jeg sier
    heller aldri nei takk til en kokosbolle.
    Vi har i tillegg en baker i lokalområdet
    som lager verdens beste kokosboller, bare
    for å reklamere litt...

    SvarSlett
  9. Takk for flott oppskrift! Den må prøves ut :-)Ha en flott ny uke!

    SvarSlett
  10. Så flotte kokosboller du har. Vil svært gjerne ha den oppskriften, så blir det et "hagebloggerslag" på kaffebordet i år. anne.kari.skjordal@hotmail.no På forhånd tusen takk. :) Takk for hyggelig besøk på bloggen min også. Anne Kari

    SvarSlett
  11. Åå,NAM kokosboller er jo bare såå utrolig godt! Sandnøttene ser også kjempegode ut! Ønsker deg en fin helg♥ God klem fra Ellen

    SvarSlett